– geschiedenis

 

hull geschiedenis

Pork & Pie en de recepten van Oma Dora.

Oma Dora.. en de geschiedenis van Pork and Pie… Geboren in ons mooie Nederland en na de oorlog verliefd geworden op een echte Engelsman en verhuisd naar Hull. Haar hele leven stond in het teken van liefdadigheid, haar kerk, de coast guards en haar wel besproken Engelse taarten en pie’s

Onze sterke band is ontstaan door de relatie breuk van mijn ouders en door geld gebrek, waar wij een prima (goedkope) vakantiebestemming hadden gevonden in Engeland. Jaren van korte bezoekjes en lange vakanties en veel kijkend naar en later ook helpend in de keuken. Na het overlijden van onze lieve Engelse oma hebben we de oude en originele recepten van “Oma Dora” ons eigen gemaakt. (na haar overlijden kregen we haar aantekeningen schrift uit de erfenis)

Deze recepten met hun Hollandse invloeden

De recepten zijn van Hull naar Nederland gehaald. Rijkelijke vullingen, verpakt in een lekker, luchtig en knapperig Pie-deeg (niet te dik). Een Volmaakt product, een pie waarin de beste ingrediënten zijn gebruikt zodat het met recht een Engelse ambachtsproduct kan worden genoemd. Veel van de ingrediënten zijn streek gebonden en behoeven geen kunstmatige toevoegingen. Bij de eerste hap proef je het gelijk!

De heerlijke vulling en smaken,

een variatie van ingrediënten waarvan de smaken volledig in evenwicht zijn. De Pie is er in verschillende smaken en maten.
en zo is de geschiedenis van de Pork and Pie en de oorsprong van onze producten in het kort..